Wednesday, May 13, 2015

Ifa Raziah - Malaysia


Interview bersama dgn Ifa Raziah
(di Sakura Kristal)


Ifa Raziah berasal dari malaysia, sepanjang sessi temuramah ifa begitu ceria senantiasa tidak lokek memberkongsi cerita hidupnya sebelum menjadi penyanyi sehingga lah beliau di kenali ramai hingga kini.  

Menyingkap kisah hidupnya sebelum menjadi penyanyi bakat beliau yang di cungkil oleh salah seorang guru di sekolahnya, beliau berjaya masuk pertandingan Asia Bagus yang akan di adakan di negeri Jepun, menurut katanya lagi hajatnya tidak kesampaian kerana pada waktu itu beliau akan mendudukki pepereksaan akhir dan lagi tidak mendapat keizinan dari orang tuanya apa tah lagi pada ketika itu beliau begitu muda dan akan merantau ke negeri orang .. jauh pulak tu, hasrat nya tidak mati disitu, setelah habis zaman persekolahan beliau meneruskan karier beliau sebagai penghibur dan mula merakamkan Album nya dan seterusnya hingga kini masih lagi aktif dan membuat persembahan di sana sini, selain pada itu bakat beliau sebagai pengacara & sebagai pelawak  semakin menyerlah, bakat yang begitu ketara membuatkan setiap kali ifa membuat persembahan rasa terhibur dan gembira melihat gelagatnya yang tidak kekok berlawak secara spontan dan dgn sikap ramah mesranya kerap membuat penonton tercuit hati. More click HERE

Sunday, February 9, 2014

INUL CONCERT POP & DANGDUT FESTIVAL

S4 - Indonesia
S4 from left: Sentimental Arthur, Sexy Firly, Sweet Jeje & Smart Alif 

SingTel Prepaid
present, 
POP & DANGDUT FESTIVAL 2014
at : Fort Canning Green
Live In Singapore

Artis performing from Indonesia: S4, Tegar, Inul, 
and from Singapore: Rosalina

Artis links:
Artist Links - Offshore Offshore Entertainment Production

Picture Credit to : 
Team LuahanRasa.FM


Youtube Video Link

1. S4 @ CONCERT POP & DANGDUT FESTIVAL 2014 SINGAPORE HERE
2. Interview S4 @ Peninsula Excelsior Hotel for concert POP & DANGDUT FESTIVAL 2014 SINGAPORE HERE
3. S4 Intro Radio LuahanRasa FM HERE


LuahanRasa.FM Official Website
http://www.luahanrasa.com

Blogspot at:
http://interview-luahanrasafm.blogspot.sg/2014/03/inul-concert-pop-dangdut-festival.html

Facebook:
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1408836406034502.1073741882.100007244682200&type=1

Tegar @ INUL - Pop & dangdut Festival 2014


SingTel Prepaid
present, 
POP & DANGDUT FESTIVAL 2014
at : Fort Canning Green
Live In Singapore

Artis performing from Indonesia: S4, Tegar, Inul, 
and from Singapore: Rosalina


Youtube Video Link

Bloopers - http://youtu.be/0ufK2EmcWM4
Show/Concert - http://youtu.be/yMw7JEkxq8A

ps: we will update from time to time

Saturday, February 8, 2014

CMF II 'Masih ada Yang Sayang'


Laporan Konsert Amal CMF II 'Masih ada Yang Sayang' 
Keseluruhannya show berjalan dengan lancar, walaupun agak panas terik, penontot masih setia menyaksikan persembahan dari artis kesayangan mereka, walaupun panas dan hujan mereka tidak berganjak dari tempat masing masiing.  Semasa konsert bermula tidak begitu ramai penonton hadir, tapi perlahan lahan penonton mula memenuhi lelapang depan stage.

Sewaktu show sedang berjalan, sempat juga bertanya pada penonton tentang konsert yang lalu juga kali ini, sekadar ingin mendengar apakah pandangan dari mereka.  Dan rata-rata penonton lebih menyukai tempat di CC atau Balai Rakyat lebih selesa tanda juga tempat duduk dah tersedia dengan kerusi lebih selesa, dan tempat berhawa dingin atau berkipas angin lebih di suka.

Salah seorang penonton Cik Salmiah mengatakan 'saya rasa mungkin bagi warga emas, keselesaan serta tempat duduk itu penting, disini panas terik malah terlalu panas sampai rasa bahang di tangan saya ni, bayangkan kalau ada yang ingin datang bawak emak nenek datuk atau keluarga yang mempunyai kanak-kanak kecil tentu saja tidak sesuai, kalau boleh saya harap buat di tempat yang lebih selesa dan tidak di bawah panas terik seperti ini' sambil menunjuk ke atas langit yang sedang panas terik.

En Ali 'Pada sayang tak berapa kisah sangat pasal tempat janji saya dapat lihat artis kesayangan saya (yang di maksudkan itu adalah penyanyi dari malaysia NASH) saya suka disini (fort Canning) lebih luas dari tempat sebelum ini'

Pn Marpuah 'Saya suka sokong projek macam ni, lagi pun untuk bantu artis yang memerlukan sokongan kan, jadi tak kisahlah mana mana pun saya ok jer, cuma tadi panas saya terpaksa berlindung di bawah pokok mengunakan payong tepi stage dengan anak anak' beliau yang datang sekeluarga gembira dengan persembahan dari artis artis lama yang di minati.


Senarai video sepanjang persembahan konsert dari jam 11 pagi hinggalah jam 6ptg:

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - akak2 cun
http://youtu.be/_d47MYl0j0s

CMF II - KONSERT MASIH ADA YANG SAYANG [BackStage Interview ]
http://youtu.be/eaPuemWyoo0

CMF II - KONSERT MASIH ADA YANG SAYANG [NASH]
http://youtu.be/eoLTSrPn8FE

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - FIR RAMLEE
http://youtu.be/ly5Cy_dnrjA

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' Zam Zam
http://youtu.be/9NWDxU7kXgQ

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' Kumpulan PERMATA
http://youtu.be/1s4Lo75A7v8

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' 08 Feb 2014 - Ibnor Riza
http://youtu.be/9xvdX9fOuRE

IntroRadioLRFM NASH
http://youtu.be/9crNKi7bCHI

CMF II Masih ada Yang Sayang - Junainah M Amin Interview & Show
http://youtu.be/MVGL1ggemLo

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - Zamri & The Rhythm Boys
http://youtu.be/9bfIoEzC3QI

CMF II Masih ada Yang Sayang Lynn Malik
http://youtu.be/JJ5u0ZemEk8

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' Chomel
http://youtu.be/oJfwMil80f0

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - Rahimah Rahim
http://youtu.be/aTKUbIGWSOg

Singkap Semula Projek Amal CMF II - MC, Artis & Sukarelawan
http://youtu.be/x-13aMzoFGo

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - Unsangkarable
http://youtu.be/MpaFm_KpORs

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' Halil Chik
http://youtu.be/PCIvybW38AQ

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' Milah Hussein
http://youtu.be/4gTV6cKMtWk

CMF II 'Masih ada Yang Sayang' - Black Dog Bone
http://youtu.be/JucYMWSTYXs

Sunday, September 8, 2013

List Interview/Performance @ CMF 8th Sept 2013

Charity Musicians Festival on 8th Sept

Concert Amal in aid of Hamid BDB, Eddie Salim n M Masnawi 
Power pack SG Artistes

This concert is brought to you by musicians for Amal Team CMF: Ishhar (BDB) Jatt (BDB) Adi, Hadi, Walit, Shukor, Paul, Romj & Hayat.  Proceeds will go the benefice's n CMF future Amal Funds Projects.

Coretan LuahanRasa.............

Lagu lagu BDB masih segar di ingatan, siapa saja yang mendengar pasti akan turut nyanyi bersama.. tahniah saya ucapkan kepada BDB atas persembahan yang masih mantap dan bertenanga, saya salute semua artis artis serta band pengiring yang mempunyai hati EMAS persembahan Amal ini yang pertama memecah sejarah di singapura... moga usaha mulia ini akan di teruskan dan dapat membantu lebih ramai lagi yang memerlukan pertolongan.. hanya Allah saja dapat membalas segala niat baik dan usaha anda membantu Projek Amal CMF ini, sekali lagi dari saya Deejay Ibumisali serta Team Admin mengucapkan Tahniah kepada semua yang terlibat moga maju jaya hendaknya amin......... hingga jumpa lagi insyaAllah

Wassalam dari saya
Deejay/Founder LuahanRasa.FM
Ibumisali

ps: Kami akan kemas kini semua list video berkenaan projek Amal CMF dari interview hingga ke persembahan artis pada siang dan malam konsert Amal CMF di sini, sekian harap maklom, kalau ada kekurangan dari segi editting, sound atau sebagainya, kami mohon maaf terlebih dulu Wassalam.


List Video Interview

1.  Razi M BDB    Interview
2.  Jatt Ali BDB    Interview
3.  Milah Hussein Interview
4.  Hamid BDB     Interview
5.  Eddie Salim      Interview
6.  The Unwanted bersama Hanafi Warren  Performance/Interview
7.  Aryan Band Interview/Performance
8.  PERMATA Interview/Performance
9.  Rahimah Rahim Interview/Performance
10.Mahani Mohd, Junnainah M Amin & Datin Milah Hussein  Persembahan
11.Shukor Jalil, Hadi/Hani, Adi Musa & Penonton  Interview
12.Joyce Suraya L Alberto Interview/Performance
13. Yusman Umar Interview/Performance (In the process of editting/Uploading)
14. Paul, Man Toyak & Ministry OF Rock (MOR)  Persembahan/Interview
15. G6 with Didicazli @ CMF 8th Sept 2013
16. Zamzam  Performance
17. Love Hunters Performance
18. Black Dog Bone @ CMF 8th Sept 2013  Performance
19. MC Majlis Amal Era Farida & Hamzah Adon  Interview

Mohon kerjasama semua artis orang persaorangan kalau ada di antara nama band atau penyanyi yang tersalah kami letak sila maklumkan kepada kami, insyallah kami akan edit secepat mungkin, terima kasih atas kerjasama anda.

Friday, August 23, 2013

Istimewa bersama Adi Junadi Musa & Joyce Suraya Losorata Alberto

23/8/2013 bersempena 16 hb Shawal 1434 H
Di rumah terbuka En Adi & Pn Suraya bersempena Hari Raya Aidil Fitri

Video DISINI

Terima kasih kami kepada En Adi dan juga Pn.Suraya kerana sudi
berkongsi informasi berkenaan konsert seperti berikut :-
Concert Amal - Charity Musicians Festival pada 8hb Sept 2013 
akan di bagikan kepada dua bahagian iaitu
1. di sebelah siang hari - dari jam 2ptg - 6 ptg [$28.dlrs], sementara...2. di Malam hari dari 7.30mlm - 10.30mlm [$38 dlrs]
Segala kutipan serta sumbangan akan di salurkan terus untuk membantu artis-artis yang uzur dan juga merlukan bantuan, marilah kita sama-sama membantu projek murni ini dan janganlah malu untuk tampil kehadapan untuk menghulurkan bantuan serta sumbangan anda.
Moga setiap satu sumbangan atau usaha untuk menjayakan projek ini akan di lipat ganda kan pahala oleh Allah SWT dan di murahkan rezeki, di berikan kesihatan agar kita sama-sama dapat hadir di konsert Amal Charity Musicians Festival ini.  Moga permudahkan segala urusan anda amin insyaAllah. Kita jumpa nanti di konsert ;)
Nak beramal tak perlu tunggukan? jadi dapatkan Tiket anda sebelum kehabisan, hubungi :terus
Razzi M - 96313019
Adi Musa - 90272455
Jatt BDB - 85468316

atau di Bukit Panjang CC dan Muzika Record.

Sunday, February 24, 2013

Dato' Mustapha Maarof & Dato' Aziz Sattar

di Acara:  PENTAS LESTARI SENI VI
Sabu: 24 Feb 2013  
di  Fuchun CC Singapore
LR FB Interview Picture HERE

Artis:  Interview Dato' Mustapha Maarof 
Video Link HERE


Interview Dato' Aziz Sattar
Video Link HERE

Interview Dato' Aziz Sattar adalah sesuatu yang tidak ibu terfikir dapat bertemu dengan seniman yang suatu masa dulu mengharumkan nama di Jalan Ampas bersama rakan rakan 3 Abdulnya seperti Arwahyarham Tan Sri P Ramley juga, S Samsudin.  Bila di tanya ttg kenangan beliau ketika menjadi seniman filem di jalan ampas dulu, banyak pahit maun nya beliau menceritakan dan ada juga kenangan bersama arwahyarham Tan Sri P Ramley yang begitu mencuit hati lebih lebih lagi cerita ttg pengalaman beliau dan rakan rakan termasuk Ibrahim pendek yang tidak dapat melepasi pagar untuk lari dari cetti hutang tergelak ibu di buatnya aduiiyaii seronok bila mendengar cerita dari Dato' Aziz Sattar atau lebih di kenali sebagai Pak Aziz

Seronok dapat bertentang mata dan mendengar kan pengalaman ketika muda mudah dulu.. mmg tak cukup rasanya masa nak berbual dgn suasana agak bising masa tu, tapi apa nak buat keadaan dalam room artis masa tu agak padat sikit apa pun kami mengucapkan ribuan terima kasih juga kepada Jwtn kuasa di Fhucun CC kerana memberi peluang untuk ibu bertemu ramah dgn dua artis lagenda di Jalan Ampas Singapura.